Приключи конкурса за рисунка „Стоп на домашното насилие“

Днес домашното насилие е световен проблем. През последните години у нас, обаче той придоби застрашителни размери. А истински страшното е, че жертвите го приемат като част от живота си, без да потърсят помощ. Поне докато не стане наистина страшно…

В офиса на сдружение „Център на НПО в Разград” бяха наградени отличилите се участници в областния конкурс на тема «СТОП на домашното насилие». Конкурсът е една от дейностите на младежкия проект «Отвъд вратата», разработен от членове на клуб „Умения на 21 век” към НПТГ. Младежите участваха в конкурсната програма на Младежка банка – Разград. Младежка банка Разград се реализира от сдружение „Младежки форум 2001 – Разград“ с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Младежка банка“ и с финансовата помощ на Фондация „Чарлз Стюарт Мот”. Провеждането на конкурса имаше за цел да се повиши чувствителността на младите хора по темата, свързана с домашното насилие и необходимостта от неговото ограничаване и предотвратяване.

YouTube

В конкурсът можеха да участват всички младежи до 29 г., живущи на територията на Област Разград. Оценяването на конкурсните мемета се извърши от художниците г-н Петко Антонов и г-н Орхан Исмаил и педагога г-жа Веселина Цветкова. Трите най-добри мема бяха наградени с грамота и преносимо зарядно Powerвank от г-жа Хафизе Тейлър – член на УС на Центъра на НПО в Разград.

Основната цел на проекта е привличане на вниманието на обществото върху проблема домашно насилие. Като цяло той е насочен към младежите от прогимназиален и гимназиален етап не само от Разград, но за цялата Разградска област. Този проблем не трябва да бъде неглижиран. Необходимо е децата и младежите да бъдат запознати с проблема и с помощта, която жертва на домашно насилие може да получи. Проектът включва: подготвяне и разпространение на DVD „Открито за … домашното насилие“ със заснети истории на жертви на домашно насилие; разпространяване из града на листовки с информация за горещата телефонна линия и услугите на Консултативния център за домашно насилие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе