Разградският септември ще бъде обгърнат в празненства, музика и известни гости

снимка: Papalin4o Photography

Представяме ви част от културния календар на Разград за Септември с някои от най-интересните събития:

На 6 септември Разград чества Деня на Съединението. В 11:00ч. започват празненствата с поднасяне на цветя и венци на площад „Възраждане“.

YouTube

На 10 септември се открива 27-мото издание на традиционния Есенен панаир в Разград в Градския парк. Официалното откриване е от 19:45ч., а от 20:00ч. започва концерт-спектакъл на „Балканто”, Спектакъл на трио „Тенорите” и духов оркестър „Балканто брас бенд”. В следващите вечери от панаира ще имаме възможност да се насладим на изпълненията на Капански ансамбъл Разград, фолк певицата Рени, „Ле контесе”, Памбос Агапиу с шоу програма, „Сода акустик” и музикална школа „Илия Бърнев” Разград, „Интро” квартет и на деца от Центъра за работа с деца Разград.

На 10 септември в 18:30ч. стартира и друго интересно мероприятие – „ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО РАЗГРАД 2018″. Откриването ще бъде в градината на къщата музей „Димитър Ненов”.

От 19:00ч. на 12 септември пък можем да посетим музикалното събитие „Музика под звездите“ – Национално турне на „Фортисимо Фест 2018” – най-големият фестивал за класическа и фолклорна музика. Диригент е Максим Ешкенази, а участници са Софийска филхармония, Разградска филхармония, Дони, Хари Ешкенази, Светлин Русев – цигулка, Михаела Филева, хор „Космически гласове”, Невена Пейкова, Ани Пападопулу, Юлиан Вергов и др. Мястото на провеждане е площад „Момина чешма“.

Музикалните събития в Разград продължават с още едно: На 18 септември отново на площад „Момина чешма“, този път от 19:30ч. на сцената в Разград излизат Ани Хоанг, Айс крийм, Арти, балет „Арена денс груп”, както и таланти от Разград. Концертът е част от националното турне „Хоанг пикчърс” София и е с водещи Люси Иларионов и Атанас Михайлов.

На 20 септември в 12:00ч. в къщата музей ”Анание Явашов” се открива изложбата – дарение “Преживяванията и мъдростта на цигуларя”. Световният цигулар Ваня Миланова –дарение за родния Разград. Съвместен проект с къща музей „Димитър Ненов”.

На 21 септември от 12:30ч. откриваме Сцена пред паметника на Майстор Манол, която ще бъде заключителното събитие от Програмата, посветена на Европейски дни на наследството 2018. Участие ще вземат Гергана Димитрова-Белонога-вокал, певица в „Мистерията на Българските гласове” и Ева квартет“; Костадин Генчев – един от най ярките изпълнители на кавал в България, композитор, автор на проектите „Булгара“ и „Дива река“; Петър Миланов – тамбулир и бас-виртуозен инструменталист и музикант от Държавен ансамбъл “Филип Кутев“: Виолета Петкова – гъдулка – изключителен инструменталист от Държавен ансамбъл „Филип Кутев“; Петър Тодоров – перкусии – иновативен изпълнител и участник в етно проекти.

На 21 септември в Регионална библиотека ”Проф.Боян Пенев” в 17:30ч. гостува Мадлен Алгафари, която представя “Пътят на сърцето”, с филм за „Камино”.

На 22 септември честваме Деня на Независимостта. Празненството започва на площад „Възраждане” от 11:00 часа с поднасяне на цветя и венци.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе