Областният управител разговаря с директора на разградската болница относно катастрофата на Пчелина и пострадалите

Областният управител на Разград разговаря с представители на институции, ангажирани с разследването и преодоляването на последствията от тежката катастрофа, станала на пътя Разград – Попово днес.

Апелативния съд във Варна потвърди: 5 години затвор шофьора на камиона, причинил катастрофа с 2 жертви и 7 ранени на пътя Попово – Разград

YouTube

Директорът на МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград д-р Гечо Жеков съобщи, че всичките 18 пострадали при инцидента с микробус и ТИР са настанени в лечебното заведение. Един от тях е с опасност за живота, останалите са с по-леки наранявания. Медицинският персонал се е справил с тежката ситуация и всички пострадали максимално бързо са транспортирани до болницата, прегледани са и е започнало тяхното лечение. В болницата на този етап не обявяват необходимост от кръводаряване за пострадалите.

Пет години затвор за шофьор на ТИР, предизвикал катастрофа с двама загинали и седем ранени на пътя Разград – Попово

Заместник-директорът на ОД на МВР-Разград комисар Константин Костов е информирал по телефона Областния управител, че водачът на ТИР-а, причинил катастрофата, е задържан за 24 часа. Наложило се е пътната отсечка, където е станала катастрофата, да бъде затворена за движение за определен период, но вече е отворена.

Г-н Хюсмен изразява удовлетворение от бързата и адекватна реакция на институциите, а на пострадалите в инцидента пожелава скорошно възстановяване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе