Сириец нападна 24-годишен младеж пред очите на детето му

Мъжът, който нокаутира шофьор на пътя в столичния квартал „Света Троица“, разказа за случая пред Нова телевизия. 24-годишният Николай отвърна на ударите на сириец, който го нападна с юмруци пред очите на приятелката му и 8-месечното им бебе. Николай твърди, че е действал при самозащита.

Мисля, че всеки един човек на моето място би го направил, след като отзад стои цялото му семейство и има секунди да реши какво да направи в тази ситуация, разказва Николай.

YouTube

Семейството пътувало с автомобила си за вкъщи, когато шофьор с джип засича колата им.

След като ме засече, реших да не му давам път. Успя да ме настигне и нарочно успя да удари колата ми два пъти. Изкара ме директно от шофьорската ми седалка и започна с удари, с бутане. С един удар се случиха нещата. За съжаление момчето падна лошо на земята и си удари тежко главата, разказва още Николай.

Другият шофьор – 40 годишният Насай Махмуд, е сирийски гражданин с белгийски паспорт. От години живее в страната ни.

Човекът го предупредих поне два пъти, че съм с бебе в колата и не искам нищо. Но той каза, че не се интересува от това нещо. Просто в погледа му имаше единствено и само агресия, казва Николай.

След случилото се той е задържан веднага. 24 часа по-късно е освободен с мярка „подписка“. На Николай са му повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда.

Мисля, че трябва да има някаква справедливост и да се види, че всичко е било с цел самозащита и не съм имал никакъв изход, казва той.

Състоянието на Насай Махмуд е стабилизирано и няма опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: Novini.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе