Областният управител посети Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Разград

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен, неговият заместник Евгени Драганов и началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков посетиха с подаръци Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Разград.

YouTube

Те се запознаха с част от децата, които живеят в т.нар. „къщички“ и в момента не бяха на училище, също и с техните възпитатели. Директорът на комплекса Нели Русева им показа и материалната база, разказа и за грижите, които се полагат за 28-те деца в трите „къщички“.
Осем от децата получиха подаръци от г-н Хюсмен – анцузи и якета, част от дарението на Държавната агенция за координация и сътрудничество към Президента на Турция, което през септември бе предоставено на Областния управител на Разград за разпределение.

За ползване от всички деца бяха предоставени и спортни съоръжения три федербала и една баскетболна топка. От участието си в 22-ото издание на благотворителния турнир по мини футбол за деца от ДДЛРГ, SOS-детски селища и ЦНСТ малките футболисти от комплекса вече имат две футболни топки от същото дарение. Те разказаха на г-н Хюсмен, че в този турнир са се класирали на второ място, а Нели Русева показа витрината с медали, спечелени през последните години от възпитаници на комплекса.

Г-н Хюсмен поздрави педагогическия състав на комплекса за подкрепата, която оказват на децата с нерадостна съдба, чиито родители нямат възможност да се грижат за тях.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе