Разбиха канал за разпространение на фалшиви стоки от Турция

Пловдивски полицаи разкриха контрабанден канал за разпространение на фалшиви стоки от Турциякъм страни от ЕС.

Спецакцията за пресичане, разкриване и документиране на закононарушения и престъпления при съхранение и разпространение на стоки, означени със знаци, сходни или идентични с тези на регистрирани търговски марки, бе проведена във вторник.

YouTube

В хода й инспектори от сектор “Икономическа полиция” извършили проверка в офис на куриерска фирма в Пловдив, където бил установен 41-годишен клиент в момент на изпращане на голяма пратка за Франция, Испания, Германия и Португалия. При последвалите процесуални и следствени действия в подготвените от мъжа кашони били открити близо 560 артикула – дънки, якета, спортни екипи, чанти, колани, часовници и други стоки, носещи логата на световно известни търговски брандове. Товарителници с имената на същия изпращач били залепени и върху четири големи чанти, в които се съдържали 28 000 сашета с определена стимулираща хранителна добавка.

В хода на разследването са събрани доказателства, че мъжът е внесъл в страната фалшивите стоки и аптечния продукт от Турция с намерението нелегално да ги разпространи в страни от Европейския съюз чрез куриерската фирма.

Срещу търговеца е образувано досъдебно производство по чл. 172б от НК за престъпление срещу интелектуалната и индустриалната собственост. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе