Проведоха седмица на професионалните умения в Механото

От 19 до 23.11.2018 г. НПТГ „Шандор Петьофи“ гостоприемно отвори врати за седмокласниците  от СУ „Хр. Ботев“, ОУ „Н. Й. Вапцаров“, ОУ „В. Левски“ и ОУ „Отец Паисий“. Те се запознаха с материално-техническата база. Пред тях възпитаниците на гимназията, под ръководството на техните учители, демонстрираха своите знания и умения.

В IT лабораторията учениците от специалност „Програмист“ представиха проекти, с които решаваха логически задачи и игри, създадени от тях. Компютърните техници показаха елементите на компютърната система и демонстрираха ремонт на PC. В лабораторията по мехатроника учениците работиха на стендовете за пневматично задвижване, хидравлика и автоматично сортиране на детайли.

YouTube

Електрончиците показаха направеното от тях електронно табло с различни елементи и платки. В работилниците по „Металорежещи машини с ЦПУ“ и „Стругарство“ седмокласниците видяха работа на стругови машини, демонстрация на обработка на различни детайли и заточване на инструменти.

В рамките на седмицата Русенския университет „А. Кънчев“ проведе демонстрация на роботи, а доц. Александър Иванов изнесе пред ученици от 11 и 12 клас,специалност „Мехатроника“,​лекция на тема „Тенденции при проектирането със съвременни CAD системи“.

Ежедневно на видеостената във фоайето на гимназията бизнесът презентираше своите фирми.

Седмокласниците имаха възможност да посетят и фирмите, с които НПТГ има ползотворни партньорски отношения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе