Двайсет доброволци участваха в обучителен семинар на тема „Превенция на рисково поведение“

Тридневен обучителен семинар се проведе в  м. Пчелина от 22 до 24 ноември 2018 г. с 20 доброволци от Училищните превантивни клубове към Разградските училища. Тренинг – семинарът бе на тема „Превенция на рисково поведение“ и бе организиран от Община Разград, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център. Децата бяха обучавани от Павел Павлов – терапевт по зависимости, член на БАХ, член на международната НЛП общност, консултант и представляващ национална пациентска организация „Конфедерация за защита на здравето по въпроси, свързани със зависимостите“. Той е лицензиран треньор към Гордън Тренинг Институт по програмите“ Трениране на успешни младежи“ и „Трениране на успешни родители“.

Другият лектор бе Милена Петрова – терапевт по зависимости, член на международната НЛП общност, заместник-председател на УС на „Асоциация за превенция и работа със зависимости- Само днес“, лицензиран треньор към Гордън Тренинг Институт по програмите“ Трениране на успешни младежи“ и „Трениране на успешни родители“.

YouTube

През първия ден от семинара децата бяха запознати с темата „Зависимостите- видове зависимости. Причини ,  последствия и начини на лечение“. Втория ден работиха върху темата за „Емоционалната интелигентност.  Себепознаване – разпознаване и управление на емоции“, а третия ден „Комуникативни умения. Способност да се представят идеи и да се изслушват другите. Умения за слушане и разбиране“. Методите на работа на лекторите бяха повече игрови, защото структурираната игра е най-полезното  нещо при младите хора. След всяка игра децата сами обобщаваха и правеха своите изводи –  какво са преживели и какво са научили.  В последния ден от семинара активно участие взе и зам.-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов, който е и председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

В семинара участваха ученици от НПТГ „Шандор Петьофи“, ППМГ „Акад.Н. Обрешков“, ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, ПГИ „Робер Шуман“, ПГТС „Хр.Смирненски“, ПГХТБТ „Мария Кюри“, ПГССХВТ „Ангел Кънчев“, ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе