Може ли мобилно приложение да ни излекува?

Съвременните технологии и родната медицина най-накрая намериха пресечна точка, която с помощта на изкуствен интелект ви помага да насочите усилията си към правилния лекар и терапия.

Пламен Георгиев и дерматологът д-р Виолина Тодева са част от екипа, създали приложението „Фрамар Диагностик“, с което всеки, който има достъп до мобилно устройство и интернет, може да провери своите симптоми, а самото приложение да подскаже за какъв проблем може да става дума.

YouTube

„Приложението стартира в началото на тази година – март месец. Въпреки това над този проект е работено около 8 години. То се базира на информация за около 550 болести, а симптомите са повече от 1000, параметрите са малко над 60. Към момента не са включени онкологичните заболявания, но и това ще стане“, обясни д-р Тодева в „България сутрин“, предава Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че над приложението са работили десетки тесни специалисти в медицината, както и IT специалисти и графични дизайнери.

По думите на Пламен Георгиев целият екип е наясно, че проектът е свързан с голяма отговорност и не е никак лесна задача.

„Стъпили сме върху една голяма медицинска енциклопедия. Това е диагностика по интернет. Приложението реално помага на хората да достигнат до информация за своето здраве. Няма за цел да се изместят лекарите или да вкарват страхове у хората. Смеем да твърдим, че приложението ни работи с доста голяма точност“, коментира още.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе