Топ 7 на най-нелепите неща, от които хора са забогатявали

7. Камъкът домашен любимец

Мъж от Калифорния решава, че иска домашен любимец, но не му се занимава с грижите за него, като разходка, хранене и чистене. Затова му идва гениалната идея да използва… камък. Той му прави кутия с дупки ( за да може да диша), слага постелка, за да му е мекичко и дори има връвчица, с която да го разхожда. Идеята му се продава доста успешно особено за Коледа. Един домашен любимец струва близо 4 долара.

YouTube

6. Писмо от Дядо Коледа

Добрият Старец не е изобразен само върху напитки и хранителни продукти. В Северния полярен кръг на територията на Аляска съществува адрес, от който само срещу скромните 10 долара може да ви изпратят писмо, написано от самия Дядо Коледа. Мислите си, че никой не би се хванал? А какво ще кажете за 200 хил. родители? От създаването си досега този бизнес носи печалба от над 2 млн. долара.
Източник: Getty Images/Guliver

5. Пластмасов ядец

За да развиеш нов бизнес, трябва да се дадеш на потребителите това, от което се нуждаят. Затова американска компания измисля пластмасов ядец, който се продава за късмет. На ден се създават по 30 хил. бройки, като всеки един ядец струва 3 долара.

4. Забавни звуци

През 2008 г. Джол Ком създава мобилното приложение iFart със забавни пърдящи звуци. С него можеш да генерираш различни видове пърдящи мелодии и даже да запишеш своята собствена и да я изпратиш на приятел. Оказало се, че стотици хиляди хора са готови да платят по 99 цента за тази възможност и само за една година бизнесът се оказва супер печеливш.
Източник: Getty Images/Guliver

3. Свещено мастило

Добрите идеи се раждат в момент на нужда. Така на отец Бернанд Маккой му хрумва да създаде бизнес с мастило за принтери, след като един ден той не успява да принтира листите си, защото тонер касетата за принтера му се е изхабила. Тъй като цената на мастилото, което ползва, му се струва твърде надвишена, той събира останалите монаси и решават да направят бизнес с рециклиране на стари тонер касети, които да зареждат с мастило и да продават на по-ниска цена. Рекламата им твърди, че продават мастило, което променя животи. Това начинание се оказва успешно и от продажби на стойност 2000 долара през 2002 г., стига до над 2,5 млн. долара през 2005 г.
Източник: Getty Images/Guliver

2. Очила за кучета

Кучето на Рони и Кен ди Луло не успява да хваща добре фризбито на плажа, защото се оказва, че има чувствителни към слънцето очи. Те решават да му направят слънчеви очила, които наистина помагат на кучето. Рони прави уебсайт и публикува снимка на кучето с новите му очила. Скоро те получват хиляди запитвания и стартират бизнес за кучешки очила, който сега им носи по 5 милиона долара печалба годишно.
Източник: ThinkStock/Getty Images

1. Мечтаната работа

На всеки му се е случвало да работи нещо, което не му харесва. Вероятно в такива моменти сме се чудили какво е да работим мечтаната професия. Съществува сайт, в който срещу заплащане можете да пробвате различни начинания. Пуснат през 2004 г. сайтът предлага 125 работни места за пробване, които се ръководят от 300 ментори.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе