Започват записванията за традиционния конкурс „Живот без дрога“

“ЖИВОТ БЕЗ ДРОГА” инициатива на ОДМВР-Разград за превенция срещу наркоманиите сред младите хора

Инициативата “Живот без дрога” се реализира за пръв път през 2000 година, когато се провежда областен конкурс, в който младите хора от Разградски регион изразяват своето отношение към проблема с наркоманиите чрез творчество – авторски текст и музика на песен. В течение на годините конкурсът “Живот без дрога” се наложи като едно очаквано поле за изява сред тийнейджърите, където те представят своите послания срещу дрогата. През 2019 г. инициативата “Живот без дрога” ще се проведе за 20-ти пореден път. От 2012 г. стартира и спортният модул, насочен към изява на подрастващите чрез различни състезания и игри, като алтернатива на рисковото поведение на младите хора през свободното им време.

YouTube

Целта е да се осъществи превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение.

Организатор на инициативата “Живот без дрога” е Областна дирекция на МВР – Разград.

Партньори в реализирането й са Музикална школа ”Илия Бърнев”, Център за работа с деца – гр. Разград, отдел ”Образование” при Община Разград, РУО на МОН, Театрално-музикален център, Общински културен център – гр.Разград и УСШ „Руси Бухтев” – Разград.

Дългогодишни спонсори на инициативата са “Амилум – България” ЕАД и “Балканфарма – Разград” АД, като чрез тяхната финансова помощ се осигуряват награди на отличилите се и предмети с логото на инициативата за всеки участник.

Първото събитие свързано с инициативата „Живот без дрога“ е областният конкурс за най-оригинално послание “ЖИВОТ БЕЗ ДРОГА”.

XХ -то издание на конкурса ще се проведе на 20.03.2019 г. от 18.00 часа в Общински културен център – Разград

В конкурса могат да участват ученици от V до XII клас от всички училища в Разградска област.

Участниците трябва да изразят своето послание с авторска песен по темата, индивидуално или групово. Във връзка с юбилейното издание се допускат изпълнение на песни от предходни издания на конкурса.

Жури ще определи най-добре представилите се и ще връчи награди
за:

1. Най-добър текст.
2. Най-добра музика.
3. Най-добро изпълнение в категория „Вокално-
инструментални групи“, „Вокални групи“, „Индивидуални
изпълнители и дуети“ и песен, явявала се на предходни
издания на „Живот без дрога“

Заявки за участие в конкурса и текстовете на песните се приемат до 22.02.2018 г. в ЦРД – Разград, гр.Разград ул.”Марица”№7.

Справки и допълнителна информация на тел.: 0878 542819 и 0878 542810

Следващото събитие е спортният многобой “ЖИВОТ БЕЗ ДРОГА”.

VІIІ-тото спортно състезание ще се проведе на 27.03.2019 г. от 09.00 часа в спортна зала „Лудогорец” – гр.Разград

За участие в спортния многобой се допускат отбори от 6 човека – 3 момчета и 3 момичета, разпределени в две възрастови групи:

I група – 5 и 6 клас
II група – 7 и 8 клас

Всяко училище може да определи по един отбор от възрастова група, който ще участва в състезанията. Отборите се състезават в занимателни спортни игри, при които се изисква бързина, точност и сила.

Жури ще определи най-добре представилите се отбори и ще връчи
награди.

Заявки за участие в спортното състезание се приемат до 22.02.2018 г. в ОД МВР Разград, ул. “Кирил и Методий” № 8 и на телефон 084/642267, 0888 137792 – пресцентър

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе