Зимата се завръща

Следващото денонощие, в цялата страна е в сила жълт код, с предупреждения за бурен вятър, студ, сняг и виелици.

През нощта и утре през първата половина от деня ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над югозападните райони от страната. Ще духа умерен до силен североизточен вятър и на много места в планинските райони ще има условия за образуване на виелици и навявания.

YouTube

Температурите значително ще се понижат и минималните ще са между минус 9° и минус 4°. Максималните температури ще са предимно между минус 4° и 1°, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време.

В неделя вятърът ще отслабне, по-съществено в Западна България, на изток ще остане умерен, от север-североизток. По-значителна ще се задържи облачността над Предбалкана и в югоизточните райони, където ще превалява съвсем слаб сняг.

Над останалата част от страната облачността ще намалее до слънчево. Температурите ще са по-ниски от обичайните за втората половина на февруари. Минимални: между минус 4° и минус 9°, в отделни райони, главно в котловините на Западна България, до минус 12° – минус 13°. Максимални: между минус 2° и 3°.

В началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни във вторник, когато на отделни места, главно в Източна България и планините, ще превали слабо. Ще се усили северозападният вятър и температурите ще се повишат; по-ниски ще са минималните в понеделник, на места все още до минус 10° – минус 12°. В сряда от север-североизток ще нахлуе нова порция студен въздух. Облачността ще е значителна и на места ще превали слаб сняг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе