Областният управител подари таблети на две състезателки по редене на Рубик куб

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен поздрави националната рекордьорка по редене на Рубик куб Есра Мехмедова и нейната сестра-близначка Есин за чудесното им представяне на състезанията, в които са участвали.

Двете момичета посетиха Областния управител заедно с баща си Севгин Сюлейманов, разказаха на г-н Хюсмен за любимото си занимание, показаха част от кубчетата, с които се подготвят за надпревари, споделиха и част от тайните на бързото подреждане на кубчетата.

YouTube

В продължение на инициативата си да стимулира успешните деца на Лудогорието, които представят отлично региона на различни видове състезания на национално и международно ниво, г-н Хюсмен подари таблети на Есра и Есин. Преди няколко седмици на състезание в Румъния Есра Мехмедова подобри два национални рекорда и спечели бронзов медал в дисциплината 3х3х3 Blindfolded (редене на Рубик куб със затворени очи) и четвърто място в дисциплината 3х3х3 Multi-blind (редене последователно на две кубчета със затворени очи). Есин също е сред най-добрите състезатели по редене на Рубик куб в страната.

Г-н Хюсмен заяви, че двете момичета имат пълната му подкрепа, пожела им да са толкова успешни и в учението, поговори с тях за бъдещите им планове. Есра и Есин са деветокласнички в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград, отличнички са в училище, запалили са по това занимание и съучениците си, планират да продължат обучението си в сферата на физиката или математиката.

Тази седмица им предстои състезание в Румъния, а след това и в България. Г-н Хюсмен им пожела отново да се завърнат с призови места, поздрави и родителите на момичетата за това, че насочват децата си към позитивни занимания и им пожела да имат още много поводи за гордост.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе