Разградска фотографка е победител в конкурс посветен на водата

Снимка: moew.government.bg

Министърът на околната среда и водите Нено Димов днес връчи наградата на победителя в тазгодишния фотоконкурс на Българската асоциация по водите (БАВ), организиран по повод Световния ден на водата 22 март. Първата награда в състезанието на тема „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“ получи Петя Радкова от Разград за творбата си „Спасение има“.

Снимка: moew.government.bg

YouTube

„Да повдигаме въпроса за водата е от значение, защото е безценен за нас ресурс. И тази фотоизложба допринася за това темата да въздейства не само един ден. Чрез изкуството и културата посланията се запомнят по-добре от всяка реч или директива за опазването на водите“, каза министър Димов при откриването на експозицията, в която са представени фотосите на всички финалисти.

Снимка: moew.government.bg

Награди на отличените фотографи връчиха също зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, директорът на ПУДООС Михаела Габрашкова и директорът на дирекция „Управление на водите“ в МОСВ Илияна Тодорова. Инициативата се осъществява ежегодно с подкрепата на МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). В артистичната надпревара през тази година участие взеха професионални фотографи и любители на изкуството, както и много деца. Общо 60 са кадрите във фотоизложбата, която е представена в галерия „Червената точка“ и ще продължи до 23 март 2019 г.

Днес МОСВ беше домакин и на кръгла маса на тема „Устойчиво управление на атмосферните води и предотвратяване на наводнения“, организирана отново от БАВ. На форума зам.-министър Красимир Живков подчерта, че в период на климатични промени темата за управлението на дъждовните води и предотвратяването на наводнения е изключително важна. „В Плановете за управление на риска от наводнения 2016-2021 г. са включени мерки, свързани с отвеждането и дренирането на дъждовните води“, каза Живков.

Освен Петя Радкова, в конкурса участва и още една разградска творба. Снимката е дело на Данче Бозаджиева и бе озаглавена „Очарование сред свежестта на летния дъжд“.

Снимка: Данче Бозаджиева

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе