Иновационен лагер по повод Световната седмица на парите в Шивашкото

Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе днес част от жури на иновационен лагер по повод Световната седмица на парите от 25 до 31 март. Събитието бе организирано от ПГО“Станка Николица Спасо-Еленина“-Разград и Фондация „Джуниър Ачийвмънт България“.

YouTube

В иновационния лагер участваха ученици от още три професионални гимназии в Разград – ПГТС“Христо Смирненски“, ПГХТБ“Мария Кюри“ и ПГССХВТ“Ангел Кънчев“. Всяко от четирите училища бе излъчило по четирима ученици, които обаче не бяха в един отбор, а бяха сформирани смесени отбори от представителите на различните гимназии, като целта бе младите хора да покажат възможностите си за работа в екип. Всеки от отборите имаше ментор, експерт във финансовата сфера. Четирите тима имаха 30 минути, за да решат казус, предоставен от „Джуниър Ачийвмънт България“ на глобалната тема „Учи. Спестявай. Печели.“. Учениците трябваше да съставят кръстословица с максимален брой финансови термини, като дадат дефиниция за всеки от тях.

Журито бе в състав: председател доц. Емил Коцев от Русенски университет „Ангел Кънчев“ и членове – заместник областният управител Евгени Драганов, началникът на отдел „Образование“ в община Разград Красимира Кирчева и Светослав Добрев от РУО-Разград.

Най-добре със задачата се справи отбор №3 с ментор Владимир Иванов, на второ място е отбор №1, на трето място бяха класирани отбори №2 и №4.

Г-н Драганов връчи грамотите на тима, класиран на второ място, като коментира, че работата в иновационния лагер е показала, че участниците са знаещи млади хора, пожела им да прилагат знанията си и в професионалния си и житейски път занапред.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе