Библиотеката се включи в „All Digital Week 2019“

За поредна година РБ „Проф. Боян Пенев” участва в европейската седмица „ALL DIGITAL WEEK 2019”, като  инициира съвместно събитие с ОУ „Ив. С. Тургенев” – Разград. Темата бе: „Медийната грамотност в царството на дезинформацията”

 В Тийн зоната на културната институция, модераторът Марина Бенова, журналист с дългогодишен стаж в БНР, умело и професионално провокира членовете на клуб „Наблюдател”. Актуалният случай „Пулев” бе пример за идентификация и ограничаване на фалшивите новини в дигиталните платформи.

YouTube

Сред акцентите на изнесената среща бе спазването на хигиена на медийна комуникация и правилата за медийна саморегулация.

Ще уточним, че през настоящата година приоритет на Дните е способността за разпознаване на фалшивите новини. Както и предходната година обаче кампанията ще продължи да подкрепя въвеждането на медийната грамотност в образователните програми.

Целта е да се гарантира сигурността на децата, както и развитието на критичното им мислене и творческите им заложби в дигитално-медийния свят.

Младите „Наблюдател”-и получиха благодарствена грамота „Приятел на Библиотеката” от директора на Регионалната библиотека с пожелания да бъдат успешни и креативни. Тийн зоната ги предразположи и тя се превърна в любимо място.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе