В навечерието на Великден – множество превантивни инициативи на Местната комисия за БППМН и училищата

Настоящата празнична седмица премина с множество превантивни дейности от календара на Местната комисия за БППМН и учебните заведения от Община Разград като алтернатива на агресивното поведение в училище и извън него. Дейностите са разработени с методическата подкрепа на специалистите от Комисията и финансирани от бюджета й.

Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи” проведе забавно-познавателна игра „Аз обичам Механото”, в която отборите, съставени от ученици и учители, отговаряха на въпроси от историята на училището. Проведе се също Спортен празник, в който отбори и самостоятелни участници вложиха старание и показаха умения в състезанията по волейбол, футбол, надбягване с чували, канадска борба и теглене на автомобил. Победителите получиха заслужена мотивация под формата на награди и бурни аплодисменти.

YouTube

Основно училище „Васил Левски” отбеляза Деня на книгата с интересна идея за използване на богатото българско и световно художествено наследство за възпитаване на качества като творческо мислене, инициативност и работа в екип.

С дейност, именувана „Книгата, която чета“, се представиха реклами за книги /видеоматериали/ в YouTube канала на училището.

В изложба на илюстрации към книги учениците показаха изработени в часовете по изобразително изкуство илюстрации към книги.

Основно училище „Отец Паисий” в Разград организира при голям интерес, с много емоции Кулинарно шоу „Мастър шеф”. Ученици влязоха в роли и се състезаваха за приза „Мастър шеф”. Играта спомага за създадаване на навици за толерантност и работа в екип при учениците, допринася за укрепване на добри взаимоотнощения в училище и в семейството.

ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина” проведе среща с директора на Историческия музей в Разград г-жа Галена Радославова, на тема „Културно историческо наследство на територията на Разградска област – паметници от национално и световно значение“. Срещата предхожда предстоящо посещение на Историко-археологически резерват „Сборяново“, където учениците ще проведат и флашмоб.
ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Ясеновец проведоха оспорван Турнир по бадминтон за 6 и 7 клас, като част от инициативата „Здрави, толерантни, отговорни, със спортен дух“. Той допринесе за развиване на качества като уважение към другите, съзнател-ност, работа в екип, чувство за контрол и самооценка.

ОУ „Д-р П. Берон“ с.Осенец

За утвърждаване на позитивни и толерантни взаимоотношения при работа, спортуване и празнуване, учениците в Осенец извършиха предпразнично почистване на училищния двор и дворовете на християнските храмове в селата Осенец, Дряновец и Балкански. На Велики четвъртък подготвят част от великденската трапеза заедно с майките си и празнуват заедно на Великденска седянка.
ОУ”Н.Икономов” провежда финален етап на конкурсите за литературно творчество, фотография, както и велосипедно състезание.

В ОУ „Елин Пелин„ с. Стражец се провежда „Работилница „Шарено яйце“ по време, на която деца и родители възстановяват Великденски обичаи и традиции и се забавляват. Дейността е част от инициативата „Семейството е връзката с нашето минало и мост към нашето настояще“.

В ОУ „Отец Паисий“ с. Дянково се състоя впечатляващ концерт, част от инициативата „Да дарим доброта“ с много стихове, драматизации и карнавал.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе