Проведе се Областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов откри Областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което се провежда днес на базата на РД“Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград.

YouTube

Г-н Драганов призова участниците да се състезават по правилата на феърплея, да покажат на служителите в РДПБЗН, че в тях има потенциал за осигуряване на приемственост между поколенията в тази важна за обществото дейност. Заместник областният управител пожела на децата да растат щастливи, спокойни и в мирно време.

В състезанието участват отбори от 6 от лудогорските общини от ученици на възраст 5-7 клас. Те са представители на: ОУ“Христо Ботев“-Лозница“, СУ“Христо Ботев“-Цар Калоян, ОУ“Отец Паисий“-Разград, ОУ“Христо Ботев“-Брестовене, ОУ“Христо Ботев“-Кубрат и ОУ“Васил Априлов“-Исперих. Състезанието има теоретична и практическа част, в практическата участниците демонстрират своите умения за действие при земетресение, наводнение, химическа авария, херметизиране, познаване на индивидуалните средства за защита, уредите за противогасене и работа с кофпомпа, както и долекарска защита.
На официалното откриване присъстваха още: директорът на ОДМВР-Разград Ивайло Йовчев, директорът на РДПБЗН-Разград Емилиян Станев, началникът на РУО-Разград Ангел Петков, директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Милена Кехайова.

Тази година първенец в надпреварата стана отборът на ОУ „Васил Априлов” – Исперих с комплексен сбор точки 281. С 258 точки на второ място се класираха децата от СУ „Христо Ботев” – Кубрат. Трето място с 257,5 т. зае тимът на ОУ „Христо Ботев” – с.Брестовене, община Завет. Наградите на победителите – купи и грамоти, връчи директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе