Три нови събития за превенция на агресията сред подрастващите проведоха от Местната комисия за БППМН

През седмицата се състояха още три от планираните съвместни дейности на Местната комисия за БППМН и училищни превантивни клубове.

В новоизградения от ученици и родители кът за отдих в Математическата гимназия бе честван Световният ден на пикника. Специален гост на събитието бе Надежда Радославова – председател на Общински съвет – Разград.

YouTube

По идея на членовете на превантивния клуб се облагороди част от източния двор, за да могат там младите хора да отдъхват в приятна обстановка, да четат книги, да слушат музика и дори да провеждат часове на открито.

Презентирането на това пространство се осъществи с пикник, уъркшоп по народни хора и фотосесии. Зала за взаимопомощ и толерантност беше открита в понеделник в ОУ „Отец Паисий”, като завършващ етап от съвместната инициатива с Местната комисия. В нея ще се провеждат индивидуални и групови консултации, тренинги, беседи, под ръководството на училищния психолог.

Учениците от прогимназиалния етап на ОУ в с. Ясеновец проведоха тренинг „Позитивно разрешаване на конфликти”. Под ръководството на г-жа В.Бобева децата отработиха начини за разрешаване на спорове и конфликти по позитивен начин.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе