Експерти от Световната банка обсъждат в Разград визията за регионално развитие през 2021-2027

Снимка: Данче Бозаджиева

Областният управител на област Разград и председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район Гюнай Хюсмен е домакин на две събития, свързани с визията за регионално развитие през новия програмен период. Те се организират във всеки от шестте района за планиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството съвместно с Международната банка за възстановяване и развитие по проект за оказване на консултантска помощ в подобряване на процеса на регионално развитие в България и подпомагане на процеса за програмиране за периода 2021-2027 г.
В 13,00 ч. утре, 23 юли, вторник, в конферентната зала на хотел „Cartoon“ започва форумът за стратегическа консултация с членовете на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район. На събитието ще бъде представена презентация на тема „Визия и напредък в подготовката на програмен период 2021-2027“, ще се обсъждат новата концепция на МРРБ за регионален подход към териториалното развитие(интегрирани инвестиции), механизма за изпълнение на интегрирани териториални проекти, възможните варианти за структуриране на регионални съвети за развитие и идеи за провеждане на успешна политика за регионално развитие.

Дискусията с членовете на РСР на СЦР ще бъде последвана от работна среща с представители на институции и организации, които не са членове на съвета: представители на неправителствения сектор, на академичните среди, на местния бизнес и граждани от петте административни области от Северен централен район: Разград, Русе, Силистра, Велико Търново и Габрово. Работната среща е с начален час 15,30 ч. отново в конферентната зала на хотел „Cartoon“. Тя е отворена за граждани.

И двете дискусии ще бъдат водени от експерти от регионалното министерство и Световната банка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе