ОУ “Тургенев” с одобрен проект по Еразъм КД2

Основно училище „Иван Сергеевич Тургенев“ гр. Разград е отново сред одобрените кандидати  за стратегически партньорства за иновации и обмяна на добри практики на тема „В Европа-децата в страната на чудесата“.

Този път училището е водещата организация с инициатор и ръководител на проекта  преподавателят по английски език Айтен Кязимова. За период от две години учители и ученици от 8 държави ще обменят опит в областта на Световното културно наследство. Партньори по проекта са училища, НПО и Фондация от страните Турция, Гърция, Полша, Словения, Италия, Испания и Португалия.

YouTube

Проектът е на стойност 124 572 евро и включва Транснационални срещи във всяка една от страните и обучителни събития като превес ще имат иновации в областта на информационните технологии, СТЕМ, Коудинг и др. Целта на проекта е да бъде въвлечена училищната общност, община, културни институции и родители за опазване и грижа към Световното културно наследство.

С многобройни дейности по проекта и от областта на музиката, изобразителното изкуство, спорт и др. ще се разнообразяват учениците на училището, а най-мотивираните ще имат възможността да се запознаят с връстници от други европейски страни и да общуват и обогатят знанията си на английски език.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе