Петте най-вредни сутрешни навика

Ставането рано сутрин е нещо обичайно за някои и най-ужасното нещо за други, които обичат да си поспиват, пишат от Edna.bg

Без значение обаче дали ставате с първите петли, или си поспивате до по-късно, всякo събуждане е последвано от някои задължителни действия.

YouTube

Взимането на душ, избора на тоалет, закуска.. проверка на профила в социалните мрежи.

Може да не осъзнавате, но често правите неща, които не са полезни и с времето се превръщат в лоши навици. Сп. „Менс хелт“ изброява 5-те вредни навика, които правим сутрин.

 

1. Взимане на дълъг горещ душ.

Стоенето под гореща вода е много приятно, особено в студените дни, но определено не е сред полезните неща, които правите сутрин.

Горещият душ може да ви приспи, вместо да ви събуди, освен това горещината отпуска мускулите и забавя пулса. Резултатът от това е, че се успокоявате и започва да ви се спи.

Разсънете се като вземете един бърз студен душ, който ще повиши адреналина и ще събуди всяка част от тялото ви.

 

2. Въглехидрати за закуска.

Топли кроасани с шоколад или баничка със сирене е любимата закуска преди старта на работния ден.

Според проучване, цитирано от списанието, ако сутрин изберете храни богати на въглехидрати, вместо на протеини, е много по-вероятно през целия ден да имате желание за вредни храни, пълни с празни калории.

Според диетолозите е по-добре да хапнете две сварени яйца, които ще ви държат сити до обяд и желанието ви за калорични тестени изделия ще намалее.

 

3. Миенето на зъбите веднага след храненето.

Миенето на зъбите след закуска, особено ако сте консумирали кисели неща, като плодове и кафе, е доста вредно за емайла на зъбите.

По-добре е да измиете зъбите си преди закуска. След това хапнете и изплакнете устата си с чаша вода. Ако все пак държите да сте с чисти зъби след хранене, изчакайте половин час и тогава ги измийте.

 

4. Отлагане на тренировката за по-късно.

Плановете за вечерни тренировки се провалят много по-често от сутрешните.

Изморителният работен ден или спонтанното излизане за по питие с колеги са доста добър повод да отложите вечерните занимания със спорт.

Затова е най-добре да направите, каквото можете да се поизпотите сутрин.

Ако нямате достатъчно време за цяла тренировка, направете само част от нея. Дори 10-15 минутни упражнения са в полза, а и не ви спират да тренирате по-късно през деня.

 

5. Проверка на имейла веднага след събуждане.

Потокът от нови съобщения рано сутрин е способен да ви доведе до паника още преди да сте си измили очите.

Това е и сигурен начин да започнете деня си негативно. Освен това ако отговаряте на имейли в сънено състояние, е по-вероятно да допуснете грешки.

Ако все пак за вас е важно да проверите съобщенията си преди да отидете на работа, направете го, когато вече сте се разсънили достатъчно. ​

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе