Българският отбор на военните спортисти ще участва в Седмите световни военни игри в Китай  

„Убеден съм, че сте добре подготвени. На това състезание представяте не само вашите умения, но и Българската армия. Затова ви пожелавам успех и на добър час“. С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към българските участници в Седмите световни военни игри в У Хан, Китай, които бяха изпратени днес, 7 октомври, с официална церемония в Министерството на отбраната. Министър Красимир Каракачанов подари на всеки един от състезателите икона на Свети Георги – патрон на Българската армия с пожелание за добро представяне на спортния форум.
Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов изказа признателност към командирите за полаганите грижи към военния спорт. Той благодари на спортистите за тяхната отдаденост и отговорност при подготовката за предстоящата световна надпревара.
На церемонията присъстваха още заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, аташето по отбраната на Китайската народна република старши полковник Лю Вейдон, висши военни и др.

От името на военните спортисти майор Илия Куцаров изказа благодарност за осигурената подготовка и възможност за участие в спортната надпревара в Китай с думите: „Ние ще дадем всичко от себе си и ще представим достойно Българската армия“.
Българската делегация за Световните военни игри включва 36 души, от които 22-ма спортисти в 8 вида спорт, треньори, съдии, ръководители и официални лица. Спортната надпревара ще се проведе в У Хан, Китай, от 18 до 27 октомври 2019 г.

YouTube

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе