МОН с официална информация за слуховете относно отписване учениците от училищата

Предвид днешните съобщения за принудително отнемане на деца от училища в страната, от МОН излязоха с официално становище по въпроса. Можете да го видите по-долу без корекции:

„Регионалните структури на Министерството на образованието и науката ще инициират допълнителни разговори с учители и родители във връзка с разпространението на дезинформация сред учениците и техните семейства, свързана с категорично неверни твърдения за принудително отнемане на деца. МОН не може да допусне училищата да бъдат обект на такава атака, чиято цел е създаване на напрежение и внушаване на страхове. В същото време можем да го считаме и за целенасочена атака към една от най-важните задачи пред образователната система и усилията на цялата общност – всяко дете да посещава училище.
Призоваваме при съмнения и притеснения родителите да се обръщат за информация и съдействие към институциите – училище, регионално управление на образованието, структури на МТСП и МВР.
МОН е сигнализирало компетентните органи за получените сигнали за организирани акции по отписване на ученици от училища.“

YouTube

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе