Палавниците от ДГ „Зорница” първи се забавляваха с роботчетата – пчелички

До 20 октомври желаещите могат да се запишат и да затвърдят своите знания, както и да преживеят прекрасни емоции.

YouTube

В рамките на Американски Грант по проект „Генерация код”, Фондация „Глобални библиотеки – България” предостави на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” дарение от 6 броя програмируеми играчки пчела – робот (Bee-Bot), както и цветни подложки винил за работа с тях. Интерактивните играчки могат да се ползват от деца на възраст от 4 до 8 години, които сами ще могат да програмират действията на пчеличките. Забавното обучение дава възможност за надграждане на пространствената ориентация на децата и провокира тяхното логическо мислене, коментира библиотечният специалист Мая Петрова.

Първи и най-нетърпеливи да се срещнат с роботчетата – пчелички в Детския отдел бяха децата от ІV а група „Червена шапчица” към ДГ „Зорница” с педагога Диана Дянкова. С интерес и търпение научиха как могат да управлят забавните пчелички, така че да ги отведат в желаната посока.

Действията на пчеличката се задават с помощта на няколко бутона, разположени върху горната повърхност на играчката, които са достатъчно ясно означени, за да предложат изключително опростен интерфейс за общуване с детето и дават възможност за програмиране на 40 стъпки.
Петрова допълни, че те развиват индивидуалната и екипна работа на децата, посредством използването на ключови команди за програмиране, както и откриване на причинно-следствени връзки.

Директорът на културната институция Женета Александрова сподели, че наред с наличните 10 робота „Финч”, поредното дарение от управляемите играчки подпомага дейността в посока интегриране на нови технологии и методи на работа.

Да припомним, че до 20 октомври след предварителна уговорка на място в Библиотеката или на телефон 0897777 186 желаещите палавници могат да се насладят на интерактивната емоция в читалня „Приложни и точни науки” в културната институция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе