Съдът отмени решението за новите данъци за МПС в Разград

След изготвен сигнал от адв. д-р Калоян Монев, в лицето на общински съветник от Кауза Разград, подкрепен от Иво Димитров, Стоян Димитров и Милена Орешкова, бе образувано от Окръжна прокуратура Разград административно дело срещу Наредбата за изменение и допълнение на Наредба №18 за определяне размера на местните данъци на територията на Община Разград приета с Решение № 654 по Протокол №51 от 31.01.2019 г. С Решението на Общински съвет се въведоха новите данъци за МПС 2019г.

Днес съдът се произнесе, че решението за новите данъци МПС е изготвено и прието при допуснати съществени процесуални нарушения, поради което го отменя. В същото време бе спряно събирането на по-високите данъци до окончателно решение по спора, съобщава Монев в своята Facebook страница.

YouTube

В ръцете на следващият кмет на Общината и на новите общински съветници е да решат въпроса за Данък МПС. Ние от Кауза Разград сме за това да бъде използваната законовата възможност – данъка да бъде в своя законов минимум ! Това ще стимулира бизнеса, ще осигури по-висока събираемост и ще покаже най-вече ОТНОШЕНИЕ към хората!, пише още той в съобщението.

По изготвен лично от мен като общински съветник от Кауза Разград, сигнал подкрепен от още няколко колеги общински…

Публикувахте от Калоян Монев за кмет на Община Разград в Четвъртък, 10 октомври 2019 г.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе