Д-р Валентин Василев: Всичко, което е важно за хората – ще продължи да бъде важно и за нас

Г-н Василев, кампанията за местните избори през 2019 г. вече приключва. Дадоха ли ви нови идеи и перспективи за развитие на общината, срещите с гражданите?

През последните четири години, като кмет на общината не съм преставал да се срещам с гражданите, чувах предложенията им, отговарях на въпросите им – с други думи не съм разчитал на този месец, за да “чуя” Разградчани.

YouTube

И все пак по време на кампания енергията се концентрира и насочва по друг начин – въпросите стават още повече, очакванията по-големи – затова и тези дни са също изключително ценни за всеки от кандидатите – особено за органите на местната власт. Защото всеки от кандидатите може да провери “на терен” адекватността на обещанията, заложени в програмата му.

Преди началото на предходния мандат смятах, че очакванията на гражданите към моя екип са големи, защото бях първият кмет, променил тенденцията на последните няколко десетилетия Разград да бъде управляван от БСП. Сега, след края на мандата и в навечерието на нови избори виждам, че очакванията са двойно повече.

Сигурно, защото много неща бяха направени, но и още повече има да се прави и трябва да продължим започнатото, а да не правим крачка назад!

А доверието на хората има двуяка сила – дава увереност в избраната посока, но и задължава двойно – веднъж да изпълняваш всекидневните си задължения и втори път – да търсиш, да намираш механизми за решаване на най-големите предизвикателства и трудности.

Затова след този месец искам да благодаря за доверието и подкрепата, които получих до сега и да подчертая, че всички ценни идеи и предложения ще бъдат част от програмата ми след 27 октомври, ако получа вота на гражданите на Разград.

Казахте, че много неща са били реализирани през първия мандат. Кои са за Вас най-важните?

Най-важното беше, че доказахме, че Разград може да се развива успешно и при друг управленски екип, различен от традиционния.

Другата значителна победа за мен лично беше това, ето че всички разградски села без изключение бяха за първи път, от много години – асфалтирани. За четири години бяха асфалтирани улици в  град Разград за 1 272 849 лв., а в селата за 2 030 485 лв. – при това в изпълнение на приоритетите, определени от самите жители на тези населени места.

Другата голяма гордост на нашия екип е инвестицията в училищната инфраструктура – така беше решен проблемът с Математическата гимназия – едно от най-добрите в Разград и областта, училища, което няколко  десетилетия беше без дом. Една идея, която има своята предистория още от 1906 г. – създаването на спортна зала за другото елитни училище в града ни – Езиковата гимназия – на път да бъде реализирана окончателно. И не на последно място стартирането на проекта ““Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“ за близо 10 млн. лева.

Плановете ни са инвестициите в образованието в общината да продължат – вече не само в ифраструктурата, но и съдържанието на процеса на обучение.

Още много добри неща бяха свършени през последните четири години, но вярвам, че гражданите на Разград сами виждат промяната.

Д -р Василев, защо избирателите трябва да се доверят на кандидатите, включени в листата на ПП ГЕРБ?

Ако трябва да определя листата за общински съветници с една дума – то тя ще е „балансирана“. И тази година при избора на кандидатите ни водеше основно идеята хората в нея да са местни, да са почтени, с добро име, да са свързани трайно с региона ни и да са отдадени на професията си, да са професионалисти. Мисля, че успяхме да отговорим напълно на тези критерии с настоящата листа.

Определих листата, като балансирана, защото тя наистина е такава и то в много посоки – като професии – на практика в нея има експерти от всички основни професии, които имат отношение към компетенциите на общината, като възраст, като възможности и опит на кандидатите в нея.

Но за мен, а надявам се и за разградчани – най-важното е, че всички кандидати на ПП Герб са почтени хора, с достойно име в своите професии, които милеят за развитието на региона ни, отлични професионалисти, експерти, които разбират от работата си, познават всички специфики в сферата си, способни да дадат отговор на задаваните въпроси и да предложат решения в своята област. Затова аз съм сигурен в това, че те ще получат и необходимата подкрепа от гражданите на Разград.

Кои ще бъдат основните приоритети, по които ще работите?

Както вече имах възможност много пъти да кажа – всички инициативи в Програмата са насочени към превръщането на Разград в още по-добро, удобно, уютно, сигурно, модерно и проспериращо място за живот, образование, обучение и развитие.

В основата й има няколко основни приоритета:

  • Грижи за децата и младите хора, които са бъдещето на общината ни
  • Подкрепа за уязвимите групи и възрастните хора;
  • Инвестиции на средства и усилия в създаването на по-благоприятна среда за живот във всичките й аспекти;
  • Създаване на нови възможности за външни инвестиции и за развитие на местен бизнес;
  • Продължаване развитието на културата и традициите на Разград, като център на Лудогорието.

Така че накратко казано – аз и моите колеги ще работим за просперитета на Разград чрез реализиране на конкретни мерки в тези сфери. Разбира се, извън тях – всичко което е важно за хората – ще продължи да бъде важно и за нас – в зависимост от правомощията на общината.

И не на последно място – ще продължим да полагаме усилия за подобряване на лошата инфраструктура, която свързва Разград с останалите населени места и области и която тормози, и местните хора вече години наред. Тя е трайна пречка пред привличането на нови инвестиции и разкриване на нови работни места.

Убеден съм, че ако решим поне част от тези взаимосвързани проблеми – все повече хора ще видят, че тяхното родно място, Лудогорието е прекрасно място за живот, за бизнес и изберат, да останат тук.

Кампанията отмина, но не остави впечатление със своята яркост и силни послания? Защо в крайна сметка трябва да гласуват хората в неделя?

Както и на предходните избори нашата кампания беше изцяло позитивна, не сме залагали на компромати и черен ПР, за разлика от опитите на част от опонентите ни да използват подобни похвати.

Няма и не обещаваме невъзможни неща. Всичко, заложено в програмата е изпълнимо. И понеже това е верният тон в този момент – без гръмки фрази, без големи обещания – само фактите и реалните възможности, честен отговор лице в лице на въпросите, които гражданите поставят по време на нашите срещи – вярвам че хората ще осъзнаят важността на изборите, които предстоят.

Защото целият живот на човека – от раждането до последния миг – преминава и е свързан с общината, и нейната работа.

А със своята бюлетина хората правят личен избор, говорят със собствен глас, казват как искат да се развива общината и кой да реализира очакванията, надеждите и изискванията им.

Утре (26.10. събота) е ден за размисъл, а в неделя е изборният ден.

Пожелавам на всички ни – умно да мислим в събота, правилно да избираме в неделя, а в понеделник да се захващаме със задълженията си. Защото много работа ни чака!

За кандидатите на ПП ГЕРБ с бюлетина номер 43.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе