Разследван за държане с цел разпространие на наркотични вещества остава с мярка „задържане под стража”

Състав на Окръжен съд Разград остави без уважение молбата на Ю. М. за изменение на наложената му мярка „задържане под стража” с налагане на по-леката – „домашен арест”. Мъжът е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР Разград.

След като се запозна с материалите по делото съдът счете, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение. С оглед високата степен на обществена опасност на деянието, както и с цел да се предотврати възможността мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът реши, че Юлиян М. трябва да остане задържан под стража.

YouTube

Съдебният състав, при постановяване на определението си, взе предвид данните, че обвиняемият е криминално проявен, не пребивава на постоянния си адрес, укривал се е, обявяван е за издирване по други наказателни производства и има реален риск да се укрие.

Днешното определение, с което Окръжен съд Разград остави мъжа в ареста, подлежи на обжалване с частна жалба или частен протест в 3-дневен срок пред Апелативен съд Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе