Работна среща с представители на работодателските организации и РУО-Разград

Заместник областният управител на Област Разград Евгени Драганов откри и ръководи работна среща с представители на работодателските организации и РУО-Разград. На нея бяха обсъдени и одобрени предложенията за представители на работодателите в Обществените съвети в професионалните гимназии в Област Разград.

Според разпоредба на Закона за предучилищното и училищното образование в състава на Обществените съвети на училищата, които извършват обучение за придобиване на професионална квалификация, се включва и представител на работодателите. Съгласно Правилника за създаването, устройството и дейността на Обществените съвети в училищата представителят на работодателите се определя от Областния управител по предложение на представителните организации на работодателите. Обществените съвети се актуализират след тригодишен мандат.

YouTube

В работната среща участваха представители на: РУО-Разград, Асоциацията индустриалния капитал в България и Съюза за стопанска инициатива, а от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара и Стопанска камара-Разград бяха представили предварително свои становища.

На срещата бе постигнат консенсус относно представителите на бизнеса в Обществените съвети на десетте професионални гимназии в региона: 6 в Разград и по 1 в Исперих, Кубрат, Лозница и Завет.

Участниците в работната среща обсъдиха и необходимостта от организиране на среща между работодателите и представителите на институциите, ангажирани с подготовката на план-приема за гимназиалния курс на обучение за следващата учебна година с оглед съобразяването на план-приема с нуждите на бизнеса в региона и възможностите за реализация на младите хора след завършване на средно образование.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе