От 1 декември влиза в сила промяната на закона за собственост на кола с регистрация в друга област

В неделя (1 декември) влиза в сила законът, според който гражданите, закупили автомобили от друг регион и с друг регистрационен номер, различен от този на местоживеенето им, могат да не подменят номера на превозното средство. Промяната на закона е направена още през юни месец и е публикувана в Държавен вестник.

Задължително остава зачисляването на автомобила в региона след придобиване на собственост. В този случай трябва да бъде издадено регистрационно свидетелство на новия собственик. Но регистрационната табела може да бъда подменена от собственика само по негово желание. 

YouTube

След сключване на договор за покупко-продажба на моторно превозно средство с нотариална заверка, собственикът е задължен в 30-дневен срок да подаде заявление за смяна на собственост в сектор „Пътна полиция“. В случай, че срокът не бъде спазен, законът предвижда административно наказание „глоба“ в размер на 200 лева. Ако собственикът на автомобила пропусне 30-дневния срок и срокът стане 60 дни, регистрацията на автомобила се прекратява автоматично.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе