Грешките на зодиите като родители

Тъй като всички ние сме различни зодии, съвсем естествено притежаваме различни положителни и отрицателни качества когато станем родители.

Какви отрицателни качества притежаваме и кое ни прави лоши родители според зодията, предстои да видим в следващите редове.

YouTube

Козирог

Козирогът е свръх амбициозна зодия. Ако вие сте от тази зодия помислете си дали не сте свръх амбициозни и спрямо своите деца. Помислете си дали не ги притискате твърде много за оценките в училище и за избора на кариера. Децата Ви трябва да знаят, че ще ги обичате и подкрепяте независимо от техния избор.

Водолей

Тъй като представителите на зодия водолей много обичат да стават център на внимание, то съществува сериозна опасност Вашето дете да се почувства засенчено от Вас и това да влоши отношенията Ви. Не се опитвайте да изпъквате над него. Това е доста деликатен момент в отношенията майка – дъщеря и баща – син.

Риби

Вие сте прекрасни хора – чувствителни, нежни и обичливи, но внимавайте с резките промени в настроенията. Вашите деца може да се наплашат от тези променливи настроения и това да ги затвори и дистанцира от Вас. Опитайте се да владеете емоциите си в известна степен и намерете здравословен начин да ги изразявате.

Овен

Ако сте представители на зодия овен има голяма вероятност понякога да ставате твърде груби и безкомпромисни и да казвате неща, които да обиждат. Помислете дали не сте твърде остри и критични, защото понякога много овни губят чувството си за мярка и прекрачват границите на допустимото в контактите си с хората.

Телец

Телците като цяло са изключително разбрани и приятни хора, но понякога могат да прекалят с материализма и да възпитат своите деца в объркани ценности. Могат да оставят поколението си с погрешното впечатление, че света се основава на пари, бижута и други скъпи вещи. Научете децата си, че най-важно е да се чувстват щастливи, а не да притежават всичко, което им скимне.

Близнаци

Близнаците са общителни и разговорливи. Те със сигурност ще общуват много със своите деца, но е важно да покажат на детето си, че то е важно за тях, защото не малко близнаци имат силно развито чувство за самодостатъчност, а за едно дете да не усеща достатъчно любов от родителите си може да е много тежко и трудно за преодоляване.

Рак

Представителите на зодия рак са едни от най-грижовните родители. Все пак и тук има рискове да бъде оказано неподходящо влияние на децата. Така например много често представителите на тази зодия реагират не добре, когато тяхното дете иска да излиза с приятели и се опитват да го принудят да си стои вкъщи, използвайки различни емоционални похвати, без да осъзнават какво вършат. Един съвет: позволете на децата си да имат личен живот.

Лъв

Представителите на зодия лъв обикновено са твърде спокойни и изглежда сякаш не реагират на нищо. Това може да бъде изтълкувано от техните деца като липса на интерес и те могат да започнат да правят бели за да привлекат вниманието на своите родители. Ето защо се препоръчва да не оставате съвсем безразлични когато детето направи нещо лошо, а да поговорите с него и да му обясните какви могат да са последствията от това.

Дева

Дева са едни от най-добрите родители, но и те допускат грешки. При тях основният проблем е, че са твърде тревожни и могат да прехвърлят това емоционално безпокойство на своите деца. Знае се, че децата могат да почувстват безпокойството на родителите си и да заучат този неправилен модел на поведение.

Везни

Везните имат много силно усещане за справедливост, което понякога може да ги тласне леко в посока да станат твърде строги и безкомпромисни със своите деца. Добре е да не допускате това да се случва и да вложите своето вродено умение да постигате баланс, защото децата Ви могат да израснат твърде стегнати и неосвободени като личности.

Скорпион

Тъй като скорпионите понякога могат да са много хапливи и остри и да помитат всичко по пътя си, има реална възможност техните деца да израснат наплашени и твърде стресирани от острите реакции на своите родители. Препоръчително е да бъдете малко по-мили и да не изпускате скорпионската си отрова всеки път когато нещо не Ви е по вкуса. Научете се да бъдете по-толерантни и да не демонстрирате твърде много своята черна, нервна и агресивна страна с повод и без повод.

Стрелец

Вие си мислите, че сте зодия без грешка, а ние тъкмо щяхме да напишем това и решихме да ви отправим малко критика, за да не останете ощетени. За представителите на зодия стрелец е характерно, че много често отсъстват и пътуват, а това може да остави голяма празнина в техните деца. Научете се да балансирате и ако имате възможност взимайте и децата си на някои от своите приключения. Така ще изградите силна приятелска връзка с тях.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе