Деца сурвакаха областния управител Гюнай Хюсмен по повод ромската Нова година

Деца и техните майки, които ползват услугите на Майчин център към Женска независима ромска организация „Кармен“, гостуваха в Областна администрация днес, 14 януари, по повод празника Василица – ромската Нова година. Те сурвакаха за здраве Областния управител Гюнай Хюсмен и пожелаха на целия екип на администрацията успешна 2020-та година.

YouTube

Малките сурвакари бяха подготвили празнична програма, в която пресъздадоха традиции и обичаи за Василица и декламираха стихотворението „Молитва“ на Иван Вазов, с което пожелаха много здраве, доброта, мир и любов на всички хора по света.

В края на тържеството Областният управител подари на малчуганите торбички с лакомства, а за техните родители – календари с логото на администрацията.
Г-н Хюсмен благодари на всички, че пазят традициите живи, за да може общностите да съжителстват в разбирателство и да почитат взаимно празниците и обичаите си.

Областният управител поздравява всички представители на ромския етнос в областта с днешния празник, като им пожелава много здраве, любов и разбирателство да озаряват техните домове.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе