Урок по родолюбие в ОУ „Никола Икономов“

Учениците от I в клас с класен ръководител г-жа Ивелина Атанасова и учител ЦДО г-жа Стоила Маринова проведоха урок на тема „Моят роден град – факти и легенди“.

Техни гости бяха приятелите им от III в клас Руслана Павлова, Невена Драгомирова и Моника Добрева. Третокласничките разказаха интересни факти, свързани с 28-ми януари – Денят на Освобождението на Разград. Те бяха донесли свои лапбуци, изработени по случай Празника на града. От изображенията в тях и от разказите на гостенките първолаците научиха кой е генерал-лейтенант княз Александър Дондуков-Корсаков, кога е бил построен Мавзолеят-Костница на площад „Възраждане“, изслушаха с интерес легендите за Момина чешма, джамията „Ибрахим паша“, преданието за майстор Манол и за Ючкурналията, запознаха се с любопитни факти около създаването на Археологическия резерват „Абритус”.

Техните учителки им представиха презентация, на която децата видяха колко по-различно е изглеждал градът в миналото. В края на урока, учениците оцветиха герба на град Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе