Формулата за разпределение на бюджетите на училищата и детските градини бе обсъдена днес

Заместник-кметът на Община Разград Милена Орешкова обсъди формулата за разпределение на бюджетите на училищата и детските градини на делегиран бюджет в община Разград за 2020 г. с директорите на образователните институции.

Основни и допълнителни компоненти включва формулата, базирана на единния държавен стандарт за ученик. По закон тя се утвърждава от кметовете на общини след съгласуване с директорите на учебните заведения.

„Това е най-оптималният и справедлив вариант за разпределение на средствата в общ размер от 20 818 826 лева, съобразен е и с желанията на директорите“ – коментира заместник-кметът Милена Орешкова. Разпределението включва и 17% увеличение на заплатите на работещите в образованието.

Орешкова съобщи още, че предстои широка дискусия относно развитието на образователната система в общината.

В двете дискусии с директорите – на училища и на детски градини на делегиран бюджет – участваха и директорът на дирекция „Финансови дейности и местни данъци и такси“ в Община Разград Полина Иванова, председателите на синдикалните организации в образованието към КНСБ Рада Нейчева и към КТ“Подкрепа“ Фаня Тодорова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе