МКБППМН-Кубрат се включи в инициативата на ученици от СУ „Христо Ботев“, подкрепящи кампанията „Мартеничка с кауза“

Противопоставяне на насилието с разбиране и чувствителност, формиране на толерантност и емпатия у подрастващите са акценти на последната седмица на месец февруари, когато под различни форми се подкрепя един от най-тревожните проблеми на съвремието ни – насилието над деца, жени, възрастни и животни. Когато младежи са активни в подобни инициативи заслужават само похвала, защото осъзнатостта е показател, че не си пасивен наблюдател и участник. На 25 февруари 2020 година по време на голямото междучасие, МКБППМН прие своите приятели – Александър и Росен, спортните лица на Клуб „Емпатия“ в благородната инициатива срещу домашното насилие.

YouTube

Разпалено и развълнувано, разказаха, че те и техните връстници подкрепят националната кампания „Мартенички с кауза“ , която е насочена за събиране на средства за защитени жилища за жени с деца, пострадали от домашно насилие.

Секретарят на комисията д-р Н. Карагьозова, поздрави младежите за тяхната будна гражденственост и закупи от техните мартенички, които скоро ще красят стаята на емпатистите. А класът инициатор на проявата, ще получат от позитивните папки на комисията с мото „Повече заедно“ в близките дни по време на часа на класа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе