Учениците от ОУ „Иван С. Тургенев“ проведоха урок по родолюбие в Етнографския музей

Вчера в Даскалоливницата на Етнографския музей учениците на г-жа С. Маринова от 4 а клас от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев” изнесоха своя интерактивен урок по родолюбие под надслов „Оттука започва България” пред уредниците на музея, бивши учители от учебното заведение и родители. Посветиха го на 3 март – Националния празник на България.

В началото на урока учениците демонстрираха завидни знания за траките, славяните и древните българи. След това продължиха урока с презентация с Mouse Mischief – един компютър с много мишки. Състезаваха се кой пръв ще отговори на въпроси, свързани с исторически дати, личности и събития от българската история.

YouTube

Урокът продължи с рецитал от изучени по време на уроците по БЕЛ стихове за България. Любознателните възпитаници на г-жа Маринова драматизираха легендата за хан Кубрат и неговите синове. Разказаха пред гостите какво знаят и за обичая да се закичваме с мартеници на 1. март. Г-жа Даниела Ганчева обогати знанията на децата за Баба Марта и подари на всички по една мартеничка с пожелание за здраве и много успехи. От своя страна и тургеневци изненадаха домакините с мартенско пано, изготвено от сръчните ръце на възпитаниците на г-жа Л. Петрова в часовете за занимания по интереси.

Урокът завърши с думите: „България –това сме ние!”, с песни за България и заслужена сладка почерпка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе