Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света към 17 часа

Република Северна Македония – Към 22 март 2020 г. всички ГКПП по границите на Република Северна Македония остават затворени за изход на граждани на страната и вход на чужди граждани, пътници и автомобили, с изключение на транзита на товарни автомобили, за представителите на дипломатическия корпус и пътниците, които​ са снабдени със специални разрешителни от МВР на Република Северна Македония по предварително получено становище от Главния координационен щаб на страната. На 21 март 2020 г. Република Северна Македония прие указ, със силата на закон, за прекратяване на всички действия за провеждане на предсрочните парламентарни избори, които бяха насрочени за 12 април, и на всички въпроси, свързани с изборния процес.

Косово – Входните ГКПП на Косово по границата с Република Северна Македония практически са затворени за чуждестранни граждани, с изключение на дипломати, акредитирани в Косово, служители на KFOR и EULEX. Допускат се граждани на Косово, които са подложени на подробни медицински прегледи и се инструктират за самокарантина през следващите 15 дни след влизането. Пропускат се товарни транспортни средства, превозващи стоки и храни,  след преглед на водача от медицински специалист. Считано от 21 март 2020 г., след отмяната на 100%-те митнически такси за внос на суровини от Сърбия и Босна и Херцеговина в Косово, се увеличи трафика на товарни автомобили (основно на ГКПП „Мердаре“). Водачите не се подлагат на задължителна карантина, а само на преглед от медицински специалист.

Чехия – На 23 март 2020 г. правителството ще обсъди необходимостта от евентуално налагане на забрана за излизане от домовете. На летище „Вацлав Хавел“ (Прага) е възможен транзит като на пътниците е забранено да напускат транзитна зала. По информация на посолството, получена от авиокомпания „България Еър“, полетите им от и до летище „Вацлав Хавел“ (Прага), засега се изпълняват редовно, с някои изключения, за които пътниците получават индивидуално съобщение от компанията предварително.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе