Над 200 заявления за издаване на лични карти са приети за седмица в сектор „Български документи за самоличност“

Въпреки ограниченията в движението на хора, наложени заради извънредната ситуация в страната, 222 заявления за издаване лични карти са приети на гишетата в сектор „БДС“. За седмица са подадени 141 заявления за паспорти и 109 за издаване на шофьорски книжки.

Заради предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса временно е преустановено обслужването с мобилни станции за предсрочно подновяване на документи.

YouTube

Работещите с граждани служители в „БДС“ са снабдени с лични предпазни средства – маски, очила и ръкавици. В салона се пропускат по двама-трима души /един на гише/, останалите изчакват навън, за да се предотврати струпването на хора в ограничени затворени пространства. Два пъти на ден се извършва дезинфекция на ограничителни прегради, плотове, брави на врати, коридори и санитарни помещения.

В периода от 1 януари до 12 март 2020 г. /преди въвеждането на извънредно положение/ са приети и обработени 4 713 заявления за лични карти, 3 477 за паспорти и 1 683 за СУМПС.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе