Семейства с нужда от осигуряване на храна в Рагзрад ще бъдат подпомогнати

Представители на социални услуги, институции и организации с хуманитарна насоченост обсъдиха на работна среща със заместник-кмета на Община Разград Милена Орешкова възможностите за подпомагане на семейства в спешна нужда от осигуряване на прехрана.

По време на дискусията стана ясно, че 9 семейства от потребителите на Центъра за обществена подкрепа към сдружение ЖАНЕТА и 6 от отдел Закрила на детето вече имат такава необходимост. За тях, както и за други нуждаещи се, ще бъдат закупени хранителни продукти, които ще бъдат оформени в хранителни пакети и ще им бъдат предоставени, транспортирането на пакетите ще бъде организирано от Община Разград.

YouTube

Вече са заявили желание да помогнат с пари и хранителни продукти от Фондация Обществен дарителски фонд за Разград

На друга част от нуждаещите се ще бъде предоставен топъл обяд, който ще се приготвя от служителите на Домашен социален патронаж. Капацитетът на общинското звено е да се приготви и разнесе храна на още 100 човека над близо 500-те, на които в момента се предоставя.

Заявките за необходимост от подпомагане ще се приемат на тел. 084 66 02 83 в ЦОП към ЖАНЕТА в работните дни между 9,00 и 17,00 ч. Призоваваме и гражданите, които смятат, че техен съсед или познат има подобна нужда от подкрепа, да се обадят на този телефон.

На срещата бяха обсъдени и възможностите за предоставяне на дарения. Единият начин е по банков път на сметка на Отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград: BG62TEXI95453105985600 TEXIBGSF ТЕКСИМ БАНК АД., като в основанието на превода трябва да бъде вписано: „Дарение за Домашен социален патронаж с цел подпомагане на нуждаещи се в извънредно положение“.

Може да се даряват и продукти със сертификат, а също и да се включите в съвместната кампания на БЧК с верига магазини „БИЛА“ „Купи и дари“, при която може да се закупят трайни пакетирани хранителни продукти и да се поставят в специално брандираната количка в магазина.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе