Община Разград обмисля варианти за подкрепа на малкия и средния бизнес в условия на извънредно положение

Община Разград обмисля варианти за подкрепа на малкия и средния бизнес в условия на извънредно положение – обявиха на пресконференция Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и заместниците му Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров.

В тази динамична ситуация за местната управа е важно какво става с разградския бизнес и как ще се развива той след приключване на епидемията и санитарните мероприятия – коментира Кметът Бояджиев.

YouTube

Заместник-кметът Мирослав Грънчаров допълни, че в различните сфери ситуацията е различна. Общината е наемодател както на спортни клубове, така и на лекари, магазини, заведения, кафеавтомати. Ситуацията е различна и затова обследваме какви са нуждите в различните сфери, за да излезем с решение, което да е справедливо и законосъобразно – каза Грънчаров. Детайлите не са готови и това предложение няма възможност да бъде обсъдено на сесията на Общинския съвет на 31 март.

Като правен субект и Община Разград търпи загуби, но на този етап е важно да организираме мерки за работата на администрацията, така, че тя да продължи да обслужва гражданите – каза заместник-кметът Добрин Добрев. Извършваме реорганизация на административния процес, за да може да предложим качествени административни услуги, администрацията не трябва да спира – допълни Добрев.

Той съобщи още, че на сесията на Общинския съвет утре, която ще се проведе при строги санитарни мерки, след докладните, които не търпят отлагане, е тази за изграждане на трета клетка на Регионалното депо за неопасни отпадъци за седемте общини от Разградска област. На извънредно Общо събрание на Сдружение „Регионално сдружение за управление на отпадъците за регион Разград“ днес бе обсъдено предложение на останалите 6 общини дяловото разпределение за финансиране на обекта да бъде не на първоначално предвидената база – население на общините – а съобразно количеството отпадък, извозен до депото от всяко община през 2019 г.

Кметът Денчо Бояджиев и заместниците му Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров увериха, че общинската управа реагира бързо и адекватно на всяко предизвикателство в извънредната ситуация, за да се минимизират щетите от нея, както за гражданите, така и за Общината. В тази връзка ръководството на Община Разград изказва благодарност на всички, които съдействат за подпомагане на нуждаещите се граждани и на дейностите, насочени към хората в нужда.

Взели сме много стриктни мерки за безопасността на общинските съветници на сесията утре – заяви още Кметът Денчо Бояджиев. По думите му обаче и по време на заседанието на Управителния и Контролния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, което се проведе онлайн днес следобед, не е ставало дума да не се провеждат заседания на Общинските съвети.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе