Първи актове за разходки в парка въпреки забраната написаха в Разград

4 акта по Закона за здравето състави полицията в Разград. В рамките на създадената организация за осъществяване на контрол по изпълнението на мерките, разпоредени в заповед на здравния министър RD 01143/20.03.2020г., започна налагане на санкции на нарушителите. Първите четири акта са съставени на територията на Градския парк.

Мерките срещу разпространението на COVID-19 изключват пребиваването на спортни и детски площадки, паркове, градски градини, съоръжения на открити и закрити обществени места. Целта е да се ограничи струпването на много хора на едно място. Според новоприетия член 209 А от Закона за здравето „който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки по чл. 63, ал. 1 или 2, се наказва с глоба в размер на 5000 лв. Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв.

YouTube

Проверките за изпълнението на разпоредбите ще се извършват ежедневно от полицейските служители на територията на четирите Районни управления. Със заповед на директора на ОДМВР-Разград упълномощени да съставят актове за установяване на административни нарушения по чл.209а от Закона за здравето са полицейските инспектори.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе