62-ма са вече излекуваните пациенти от COVID-19 в България

13 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас. Това стана ясно тази сутрин, по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.
За изминалото денонощие са регистрирани общо 24 положителни проби. С тях потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в България стават 648. От тях 62-ма са излекувани и изписани от лечебни заведения, като средната им възраст е 48 г.

Пациентите с доказан COVID-19, които са под лекарско наблюдение в болнични условия, са 231. От тях 32-ма са настанени в интензивни структури.
26 са починалите пациенти с коронавирусна инфекция. Пробите на починал преди два дни пациент на 65 г. в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ са дали положителен резултат за COVID-19.

YouTube

Нови положителни проби са дали още три лица, които са медицински служители. Става дума за 24-годишен санитар, който работи в зона с COVID-19 в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“; за лаборантка на 61 г. от РЗИ – Кърджали, която взима проби на заразени пациенти, и санитарка на 52 г. в МБАЛ- Кърджали, която работи в отделението по неврология. С новите положителни проби общият брой на лицата-медицински служители с доказан COVID-19 става 36.
В момента се провеждат няколко акции по тестване на медици от общински болници. Предстои да бъдат тествани и доброволци, служители на общинска полиция и други групи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе