Четирима гимназисти на ПГИ „Робер Шуман“ спечелиха призови места във фотоконкурса „Живата природа“

Ива Йовчева от XIIб, Катерина Заркова от XIIд клас, Деан Димитров от Xв клас и Десислава Илиева от VIIIг клас са четиримата талантливи фотографи на ПГИ „Робер Шуман“, отличени в ученическия фотоконкурс „Живата природа“, организиран от ЦПЛР – ЦУТНТ – Разград, по случай  Световния ден за опазване на околната среда, който се отбелязва на 5 юни. Те печелят призови места в  конкурсното направление „Нашите приятели – животните“, като цялата призова „стълбичка“ във възрастовата група IX-XII клас е безапелационно на школото.

В тази възрастова група първото място печели Ива Йовчева от XIIб клас със снимката си „Слънчев лъч“, майсторски уловения от обектива на Катерина Заркова от XIIд клас „Пеперуден миг“ я класира на второ място, а трети е Деан Димитров от Xв клас, отличен за фотографията си „Патешка разходка“. В същия конкурсен раздел Десислава Илиева от VIIIг клас печели второ място във възрастовата група V – VIII клас със снимката си „Симетрия“.

YouTube

Във връзка с отбелязването на Световния ден на околната среда ЦПЛР – ЦУТНТ – Разград организира за дванадесети път фотоконкурса „Живата природа“. В тазгодишното му издание са участвали 27 ученици от 9 образователни институции. Жури в състав: Пресиян Терзиев – ученик 12 клас в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, Даниела Кившанова – зам. директор в ЦПЛР – ЦУТНТ – Разград и Милен Митев – ръководител на клуб „Екология“ към ЦПЛР – ЦУТНТ – Разград, са определили призьорите в конкурсните категории.

За 2020 година темата на Световния ден на околната среда е Биоразнообразието – своеобразен призив за действия, борба с ускоряващата се загуба на видове и разрушаването на природата. Фокусът е върху това как всички живи същества на планетата са свързани в мрежата на живота и как ние можем да действаме в името на природата.

Посланието за Световния ден на околната среда тази година е, че природата ни „изпраща съобщение“ и ни показва, че сме на прага на срив. Затова е време да се събудим и да си вземем бележка, да преосмислим връзката си с природата. На този 5 юни е „Време за природа“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе