60-годишна жена загуби битката с COVID-19 в област Разград, има още един нов потвърден случай

По информация на директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева, жена  на 60 г. от с. Китанчево, общ. Исперих е потърсила медицинска помощ в СО към МБАЛ – Разград на 16.06.2020 г. Прегледана е в отделението и е назначено лечение. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/ за изследване. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. На същия ден се почувствала зле и потърсила помощ в МБАЛ – Исперих. Приета за лечение в ОАИЛ /изолатора/ към МБАЛ – Исперих в тежко състояние. След няколко часа състоянието й се влошава и тя е интубирана. В 21.10 ч. жената е починала. Тя е била с придружаващи заболявания: Хронична сърдечна недостатъчност, Артериална хипертония II степен, Мозъчно – съдова болест. Издирени са контактните лица и са поставени под задължителна 14 дневна домашна карантина.

Областният оперативен щаб за борба с COVID-19 на територията на област Разград изказва съболезнования на семейството и близките на починалата.    

YouTube

Директорът на РЗИ – Разград информира още, че на 16.06.2020 г. е регистриран нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград. 

Случаят е мъж  на 65 г. от с. Синя вода, общ. Лозница. Потърсил е медицинска помощ на 16.06.2020 г. в СО на МБАЛ – Търговище. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван в УМБАЛ „Св. Марина“, гр. Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.  На 16.06.2020 г. е хоспитализиран в УМБАЛ „Канев“, гр. Русе. Лицето е с придружаващи заболявания: Захарен диабет тип II, Исхемична болест на сърцето и  Артериална хипертония.

Поставените под карантина лица в областта са 386.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 44, от тях активни 39. На стационарно лечение са 8 в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“  АД гр. Разград – изписани са трима след отрицателен резултат. Същите са поставени под домашна изолация за 14 дни. Петима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика- Русе“ гр. Русе и двама в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе. Петима от оставените на домашно лечение са  оздравели.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе