Завърши програмата „Млад електромонтьор“, насочена към ученици от професионалните училища по електротехника

Електроразпределение Север успешно приключи започналата през октомври 2019 г. програма „Млад електромонтьор“. Програмата беше проведена в 5 от 9-те региона, обслужвани от дружеството – Варна, Русе, Разград, Горна Оряховица и Габрово, сред които най-активни се оказаха учениците от ПГЕ Варна и ПГЕ М. В. Ломоносов, гр. Горна Оряховица.

Реализираната за втора поредна година инициатива се посреща с интерес от гимназистите, заради възможността както да придобият практически опит по изучаваната от тях специалност, така и да получат финансово възнаграждение. Позитивна оценка за програмата беше и самото желание на учениците да завършат обучението, въпреки двумесечната пауза през март и април, наложена от обявеното в страната извънредно положение. Програмата е съобразена с учебния процес в гимназиите, а участието в нея е първа стъпка в кариерното развитие на младежите. През 2019 г. петима от най-добре представилите се курсисти получиха оферта за работа в електроразпределителното дружество.

YouTube

Електроразпределение Север е активен участник в живота на младите енергетици, предлагайки различни партньорства и проекти на училищата с профил Електроенергетика. В края на учебната година представители на дружеството бяха поканени от няколко гимназии в Североизточна България да бъдат част от състава на изпитните комисии по време на държавните зрелостни изпити за специалностите „Електроенергетика“ и „Електрически инсталации“. Компанията дава възможност участниците в програмата „Млад електромонтьор“ да продължат практическото си обучение и в предстоящия летен стаж, организиран от Електроразпределение Север – „Първи стъпки в кариерата“.      

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе