Започва специализирана проверка на ОДМВР-Разград в малките населени места

Специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата в малките населени места се провежда от 14.00 часа на 28 юли до 14.00 часа на 31 юли на територията на ОДМВР-Разград. Вторият й етап е насрочен от 8.00 часа на 3 август до 8.00 часа на 4 август.

Не малка част от нарушенията на разпоредбите на ЗДвП от страна на шофьорите се извършват в малките населени места и създават предпоставки за възникване на катастрофи. Разпоредената полицейска акция цели засилен контрол за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Освен за спазване на скоростните режими, водачите ще бъдат проверявани за поведението им спрямо пешеходците на пътя, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство, неплатени глоби по ЗДвП.

Установъчните пунктове ще обхващат местата за контрол на скоростта, вход и изход към населеното място, както и местата около питейни заведения, туристически комплекси и др.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе