Дарение за Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“ – град Разград

Днес, 8 септември 2020 г., в началото на новата учебна 2020/2021 г. Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен прие в кабинета си директора на Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“ – град Разград – Стойчо Стоев и Галя Генова – преподавател в училището.

Срещата беше по повод постъпило в Областна администрация Разград искане на ръководството на гимназията за съдействие за техническо обезпечаване при започването на новата учебна година. Областният управител откликна на молбата и дари на ПГХТБ „Мария Кюри“ мултифункционално устройство, включващо скенер, принтер и копирна машина, които да бъдат ползвани за нуждите на учебното заведение. Техниката беше връчена на директора на училището.

YouTube

По време на работната среща г-н Гюнай Хюсмен се запозна със степента на подготвеност на ПГХТБ „Мария Кюри“ за започване на учебната година. Той подчерта, че правителството води последователна политика за създаване на добри условия за провеждане на образователния процес, като припомни, че с европейско финансиране в област Разград бяха ремонтирани редица учебни заведения, като бяха приложени мерки за енергийна ефективност, повишени бяха и заплатите на учителите. Областният управител подчерта, че за първи път от много години насам област Разград бележи напредък в класацията на областите в страната по резултатите от националното външното оценяване на учениците и при държавните зрелостни изпити. Г-н Хюсмен постави за цел постигане на още по-високи успехи в тази класация през новата учебна година и изрази надежда ситуацията с пандемията с COVID-19 да не се усложнява и учебните занятия да се провеждат нормално в присъствена форма.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе