Защо отоплението с пелетна камина e идеалният избор?

Всяко домакинство има различни изисквания и нужди, що се отнася до отоплението на дома през зимата. Съществуват редица начини за постигането на тази цел, но един от безспорно най-ефективните и икономически обосновани е използването на пелетна камина. Освен уютът и топлината, които пелетните камини носят, те притежават и редица други предимства пред останалите конвенционални методи за отопление. Повече за това ни споделят в текста професионалистите от TermoDoctor.bg, които предлагат решения за отопление чрез пелетни камини, котли на твърдо гориво и климатици.

Пелетните камини се експлоатират лесно

Екологичността на пелетните камини е неоспорима: съставът на пелетите включва биомаса и дървесина, които спомагат за пълното им изгаряне. Това води до оптимална ефикасност на процеса и по-ниски нива на въглероден диоксид. Освен това значително предимство, клиентите винаги са доволни от лекотата при ежедневната експлоатация на пелетните камини. За разлика от стандартните печки и камини, пелетните системи не изискват непрестанно зареждане с дърва или въглища. Процесът на работа в случая е напълно автоматизиран и системата е способна да поддържа желаната температура. Потребителите оценяват и възможността да свържат пелетните камини и котли с бойлера, подовото отопление или радиаторите.

YouTube

Важен аспект при поддръжката и експлоатацията на пелетните камини е тяхното почистване. Изключително лесната процедура е обезпечена от системата за самопочистване, вградена в повечето предлагани на пазара модели. Няколко почиствания на натрупаната пепел седмично е всичко, което потребителите е нужно да извършат сами.

Разходите за отопление с пелетна камина са ниски

Камините Bella, предлагани от TermoDoctor.bg, са с доказано качество и ефективност. Разумната първоначална инвестиция ги превръща в предпочитан избор. Клиентите знаят, че дългосрочността на ползване е основен фактор, оправдаващ първоначалните разходи за покупка и монтаж на пелетна камина. В зависимост от конфигурацията, системата се изплаща за два или три отоплителни сезона. При сравнение с традиционните алтернативни суровини за отопление като дърва, нафта и въглища, пелетите са по-изгодната опция, тъй като предлагат пълно изгаряне, което означава липса на каквито и да било загуби. Същевременно, пелетните камини поддържат равномерна температура, която се задава предварително.

Използването на пелетна камина не изисква почти никакви усилия

Пелетите са удобни за съхранение и при тях липсват типичните за останалите материали за отопление прах, мръсотия и опасност от навлажняване. Това е само част от факторите, определящи лекотата при експлоатация на пелетна камина.

Всички пелетни камини, налични в онлайн магазина TermoDoctor.bg, притежават модерен и отличителен дизайн, както и възможност за избор на цветове. Разбира се, това далеч не е основната характеристика на моделната гама с марка Bella. Системите, предвидени за по-големи отопляeми площи, притежават вградени контролери, които могат да бъдат управлявани дистанционно чрез мобилно устройство. По този начин всеки собственик е в състояние да контролира температурата в дома си, като пелетната камина ще бъде максимално ефективна точно във времевият диапазон, който е предварително зададен.

Основно значение при избора на пелетна камина има отопляемата площ. Можете да изберете както система за отопление на малки площи от 20 кв.м. до 65 кв.м., за които моделът Bella 8 kW е напълно достатъчен, така и система за квадратури над 200 кв.м. Онлайн магазинът TermoDoctor.bg предлага гама от седем различни модела, чиято мощност покрива разнообразни изисквания и критерии. Всички пелетни системи се предлагат с двугодишна гаранция.

Правилният избор на пелетна камина е основно условие за удовлетвореност от направената инвестиция. Консултирайте се със специалистите, които ще помогнат при избора на система.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе