Областният управител уреди мобилен рентген за болницата от столичната „Пирогов“

Със съдействието на областния управител Гюнай Хюсмен е осигурен мобилен рентген за МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Това съобщи на второто дистанционно заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса заместник-областният управител Нурие Црънгалова. Тя ръководи заседанието, тъй като Хюсмен бе в София.

Футболистите на Лудогорец купуват рентген на разградската болница

YouTube

Апаратурата е предоставена от „Пирогов“ и сериозно ще облекчи работата в „Свети Иван Рилски“. Утре ще бъде доставен и специалният фургон-филтър за разградската болница, в който ще се разпределят пациентите според тежестта на състоянието им. Той също е осигурен със съдействието на областния управител. Щабът взе решение действието на всички въведени противоепидемични мерки в областта да бъде удължено до края на ноември.

Удължават временните противоепидемични мерки в област Разград до края на месеца

Неврологичното отделение на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ се преобразува в отделение за болни от COVID-19. Това обяви пред щаба нейният изпълнителен директор д-р Гечо Жеков. Гастроентерологичното отделение отново работи, информира той, като в него, освен пациентите с такива проблеми, ще бъдат настанени и пациентите на „Неврология“. Общият брой легла за лечение на COVID-19 в лечебното заведение вече е 107. Проблем е недостигът на медицински сестри и донякъде на лекари, каза още д-р Жеков. Според него 30 човека от персонала на болницата са болни от COVID-19.

Четири училища с искане за преминаване към дистанционно обучение за 5, 6 и 7 клас

В болницата в Кубрат са разкрити 11 легла за болни с корона вирус и вече са направени първите тестове.

Нови 33 случая на COVID-19 в Разград, за областта са общо 55

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе