Болницата в Разград вече има фургон-филтър

МБАЛ „Свети Иван Рилски“ вече разполага с фургон – филтър и отговаря  на изискванията. Контейнерът бе монтиран днес пред лечебното заведение. Той е с климатик и с радиатори за парно.

34 нови случая на COVID-19 в област Разград

YouTube

Оборудван е с всичко необходимо, за да изпълни предназначението си на приемен пункт, в който заболелите ще бъдат разпределяни в зависимост от тежестта на състоянието им.  Така болницата изпълни заповедта на здравния министър, според която такъв фургон трябва да бъде поставен пред всички държавни, университетски и областни болници. Крайният срок за изпълнение бе 6 ноември.

Фургонът е осигурен със съдействието на областния управител Гюнай Хюсмен. Предоставен е безвъзмездно от италианската фирма „Макс Щрайхер“ и нейните партньори АРКАТ и „Прометей“. „Макс Щрайхер“ изгражда участъка от газопровода на територията на област Разград, в участъка от с. Студенец до Попово.

Областният управител на Разград се срещна с лекарите в МБАЛ „Свети Иван Рилски“

Представителят на италианската фирма  Париде Педрини дойде лично за монтажа на съоръжението. „Това е най-малкото, с което можем да помогнем в този труден момент“, заяви Педрини. Той се ангажира „Макс Щрайхер“ да поеме и текущата поддръжка на фургона – филтър. От името на хората в Лудогорието Гюнай Хюсмен благодари за помощта. Той подчерта, че съоръжението ще улесни работата на медиците и ще е от полза за пациентите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе